Uusimmassa numerossa

 
facebook 0420copy       twitter-bird-blue-on-white

Ilkka Laitinen: Rajavartiolaitos – vetreä satavuotias arvoyhteisö

Satavuotias Rajavartiolaitos on hyvässä kunnossa. Henkilöstö on ammattitaitoista ja motivoitunutta tehtäviinsä. Kalusto ja varustus ovat tällä hetkellä enimmäkseen tehtävien mukaisessa kunnossa. Toimivaltuudet saadaan hybridiuhkia kestäviksi. Rajavartiolaitoksen talous on saatu juhlavuodeksi tasapainoon, vaikka se on edellyttänyt kipeitä sopeuttamistoimia.

Kunniakkaaseen historiaansa nojautuvalle Rajavartiolaitokselle on ominaista yhdessä tekemisen meininki ja tehokkuus. Yhteistyö toimii paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti sekä kansainvälisillä kentillä niin itään kuin länteen.

Rajavartiolaitos on keskeinen viranomainen kokonaisturvallisuuden toimintakentässä. Rajavartiolaitos toimii sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden alueilla, Suomen ja EU:n ulkorajoilla, rajanylityspaikoilla, rannikolla ja saaristossa. Rajavartiolaitoksen henkilöstö on valmiina maalla, merellä ja ilmassa vuorokauden ympäri, sääolosuhteista riippumatta.

Rajavartija on itärajan ja saariston turvallisuuden sveitsiläinen linkkuveitsi. Hän vartioi ulkorajan, poimii rajanylitysliikenteestä luvattomat matkustajat ja esineet, tutkii rikokset, toimii kolaripaikalla, elvyttää sydänpotilaan, sammuttaa tarvittaessa tulipaloa ja varautuu sotimaan.

Lue koko artikkeli tästä.