Uusimmassa numerossa

 
facebook 0420copy       twitter-bird-blue-on-white

Esiupseerikurssi 69 valmistui 21.6. - Yhteishengen merkitystä korostettiin

Esiupseerikurssi 69 valmistumista juhlittiin 20.6.2018. Päätösjuhla alkoi Hietaniemen hautausmaalla, seppeleenlaskutilaisuudella marsalkka Mannerheimin haudalle ja jatkui siitä päiväjuhlatilaisuuteen Maanpuolustuskorkeakoululle (linkki MPKK:n tiedotteisiin). Päivän päätti kurssin juhlatoimikunnan järjestämä iltajuhla.

EUK 69 

Esikuntaupseerikurssilta 69 valmistui 74 upseeria ja kolme erikoisupseeria eri puolustushaaralinjoilta, sekä rajavartiolinjalta, jotka komentajina, esikuntapäällikköinä tai komentajien apulaisina tulevat toimimaan työtehtävissä esikunnissa.

EUK 69 puhe

Kurssin opiskelijoiden puheenvuorossa kapteeniluutnantti Tuomas Suominen kehui suomalaista sotataitoa ja kurssin opiskelijoiden välillä vallinnutta mahtavaa yhteishenkeä.

- Esiupseerikurssi 69, siskot ja veljet. Minulle parasta kuluneessa puolessa vuodessa on ollut kurssillamme vallinnut hyvä yhteishenki ja yhdessä tekeminen. Sekä linjojen sisällä, että puolustushaarojen välillä. Olen kokenut olevani osa yhteisöä. Olen saanut kokea miten yhdessä tekeminen ja avoin kommunikaatio ovat auttaneet meitä eteenpäin opinnoissamme sekä kasvattanut luottamusta toisiimme. Kurssin päättyessä ja meidän kaikkien palatessa takaisin "oikeisiin töihin" uskon vilpittömästi, että täällä muodostettu yhteisö ja sen sisältämät ihmissuhteet - ystävyydet - tulevat muodostamaan merkittävän voimavaran ei ainoastaan itselleni, vaan meille kaikille pitkälle tulevaisuuteen. Voin vilpittömästi sanoa jääväni kaipaamaan teitä ja tätä kollektiivista kokemusta. Toisaalta olen ylpeä ja iloinen tiedostaessani, että pääsemme jatkamaan täällä käynnistynyttä yhteisoperointia myös työelämässä teidän kanssanne - ennemmin tai myöhemmin, Suominen sanoi puheessaan.

Koko puhe on luettavissa tästä linkistä.